Vuurwerkfontein huren in Brabant

Je hebt effecten en speciale effecten. Deze vuurwerkfonteinen met koud vuur vallen zeker in de categorie speciale effecten!

Dit sterretjeseffect in fonteinvorm gaat metershoog de lucht in en maakt van je bruiloft, feestje of event een echte show.

Te huur in Brabant en omgeving vanaf 240 euro als set van 2, compleet met bediening en poeder.

Fantastisch effect op een bruiloft of feestje

Onze Spark FX zijn fantastische vuurwerkfonteinen om hoogtepunten te creëren, bijvoorbeeld tijdens de openingsdans van een bruiloft of tijdens hoogtepunten op een feest.

Deze effecten vallen officieel niet onder vuurwerk en kunnen binnen zonder vergunning en veilig worden gebruikt., ook in of in de buurt van Brabant.

Shoot for the Stars!

Spark machine, koudvuureffect, sparkular, vonkfontein, cold sparks, openingsdansvuurwerk: hoe je dit effect ook noemen wilt, dit is een aanrader voor speciale momenten.

Spark FX van Riven Bookings zijn beschikbaar voor verhuur in heel Nederland. Voor verhuur kunnen deze machines ook worden verstuurd met PostNL of DHL.

Na gebruik kun je de machines weer terugsturen. Bezorging is ook mogelijk, eventueel in combinatie met andere items uit onze verhuur en/of een geboekte act.

Makkelijk en veilig vuurwerkeffect huren

Dit is een vuurwerkeffect. Het lijkt op vuurwerk, maar het is officieel geen vuurwerk, geen pyrotechniek. Je hebt er dan ook geen vergunning voor nodig en ook geen technicus. De machines werken op basis van een poeder en je kunt ze zelf bedienen, zonder technische kennis.

De machines ontwikkelen nauwelijks rook, je ziet ook geen vuur en het effect is niet giftig en niet schadelijk. De onaangename zwavelgeur, zoals bij echt vuurwerk, is er niet.

De machines zijn compact en vrij gemakkelijk en snel op te bouwen en te bedienen. 

 

Alternatief voor echt vuurwerk huren in Brabant

De moderne techniek maakt het mogelijk om een ‘echte’ vuurwerkfontein (ook wel ‘gerb’ genoemd) na te bootsen. 

Deze sparkulars of ‘vuurwerkfonteinen’ zijn dus hele goede alternatieven voor ‘echt’ (binnen)vuurwerk. De machines zijn ook in wat kleinere ruimtes te gebruiken.

De hoogte, het volume, de timing en de duur van het effect zijn te regelen met een controller-apparaat of een afstandsbediening. 

Zo kan het effect ook direct gestopt worden, indien gewenst. Dit kan bijvoorbeeld niet met traditionele pyrotechniek.

De apparaten zijn niet waterdicht, maar kunnen eventueel ook buiten worden gebruikt.

Hoe werkt zo'n vuurwerkeffect met koud vuur?

Deze sparkulars gebruiken geen brandbare elementen. De machines verwarmen kleine metaalkorrels, een mix van zirkonium en titanium. Er is geen buskruit en er zijn ook geen vlammen.

We zullen je de scheikundeles besparen, maar het verwarmen van dit metaalpoeder zorgt voor gloeiende vonken. Die worden vervolgens snel afgekoeld tot een veilige temperatuur. 

De vonken houden hun glans, ook als ze koud zijn. Zo wordt het effect gecreëerd in combinatie met perslucht.

De machines kunnen duizenden vonken per minuut de lucht in blazen!

Vonkfontein met poeder / korrels huren in Brabant

Voor gebruik moeten de machines worden gevuld met korrels / poeder. Hiervan wordt een zakje van 200 gram meegeleverd bij verhuur. 

Met dit zakje kun je het effect 10 to 15 minuten gebruiken, verspreid over bijvoorbeeld een feest, bruiloft of event. Het effect is vaak het leukst als je het een paar seconden achter elkaar gebruikt.

Voor een meerprijs zijn er ook extra zakjes korrels leverbaar. Om het effect leuk te houden, adviseren we om niet meer dan drie zakjes te gebruiken voor feestjes, bruiloften en events van 4 tot 5 uur.

Wat kan zo'n vuurwerkeffect op een feest, bruiloft of event?

De machines creëren een vonkenfontein, waarvan de hoogte instelbaar is van ongeveer 1,5 tot 5 meter. De duur en het effect kunnen worden gevarieerd. 

Met wisselingen in hoogtes en intensiteit ontstaat het effect van bewegende of zelfs dansende fonteinen, eventueel zelfs synchroon met de muziek.

Het effect is goed regelbaar en te timen op muziek, bijvoorbeeld op een hoogtepunt in een bepaald nummer en zelfs op de maat (met wat oefening).

Innovatief speciaal effect met sterretjes

Dit effect is een innovatie en revolutionair product van het bedrijf Showven dat is gespecialieerd in special effects. 

Inmiddels zijn er ook vele andere bedrijven die soortgelijke machines van goede kwaliteit op de markt hebben gebracht

Bij Riven Bookings maken we gebruik van apparatuur van Showven, maar ook van andere fabrikanten.

Veel gestelde vragen over sparkulars, koud vuur en vuurwerkfonteinen

Ja, maar het is niet de bedoeling om de vonken constant ergens tegenaan te blazen, zoals tegen een tentzeil of plafond.

Daarnaast is het advies om niet op minder dan 1 meter afstand van de machines te gaan staan als het effect wordt gebruikt.

Ja, bij normaal gebruik wel. Het vonkeneffect is niet heet. Deze machines zijn niet brandgevaarlijk, zoals echt vuurwerk wel is. De apparaten kunnen ook direct worden uitgezet, er blijft geen vlam of vuur(werk) branden.

Het is niet echt de bedoeling (wordt ook niet aangeraden), maar het vonkeneffect kan zelfs worden aangeraakt. Bij het per ongeluk aanraken van het effect is er dan ook meestal niks of niet zoveel aan de hand.

Dit zijn populaire en veilige machines voor speciale effecten op bruiloften, feestjes en evenementen.

Er is nauwelijks rook, puin of uitstoot en de machines zijn behoorlijk energiezuinig.

Nee, een vergunning is niet nodig. Je kunt het apparaat gewoon gebruiken, zonder vergunning.

De machines kunnen in principe gewoon binnen worden gebruikt. Het is wel raadzaam om voor gebruik toestemming te vragen aan de eigenaar en/of beheerder van een locatie.

Ja, dat kan, met de bijgeleverde afstandsbediening kun je het effect bijvoorbeeld aan en uit zetten. Daarnaast kun je de hoogte van de sparkular instellen.

Bij sommige van onze machines kun je ook extra effecten oproepen via de afstandsbediening, zoals fonteinen die 1 voor 1 aan en uit gaan of een ‘wave’-effect creëren.

Nee, de machines produceren niet of nauwelijks rook.

Voor het effect van laaghangende rook heb je een andere apparaat nodig met dry ice (droogijsmachine) of low fog (een rookmachine). 

Het poeder is ook vrij duur qua inkoop.

Het is metaalpoeder. Het productieproces is niet zo eenvoudig en de productiekosten liggen ook vrij hoog.

De machines zijn niet goedkoop in aanschaf en daarnaast kunnen de machines ook wat gevoelig zijn voor schade.

Daarnaast is het natuurlijk ook een speciaal effect en geen goedkoop effect, zoals bijvoorbeeld een simpele ‘discolamp’.

We verhuren momenteel alleen spark machines die op de netstroom moeten worden aangesloten, dus in een stopcontact. 

De bijgeleverde kabels zijn in veel situaties lang genoeg, maar de apparaten kunnen ook op een stekkerdoos of haspel worden aangesloten. Deze wordt niet mee geleverd bij verhuur.

De machines zijn niet bedoeld om lang achter elkaar effect te geven. Dit zou de apparaten overbelasten en bovendien is het effect dan ook niet zo speciaal meer.

De machines zijn bedoeld om vonkfonteinen van enkele seconden of maximaal enkele tientallen seconden te maken.

Dit effect kan herhaald worden totdat het effectpoeder in het apparaat op is. Het apparaat heeft dan weer een nieuw zakje poeder nodig om weer gebruikt te kunnen worden.

Binnen 1 werkdag een reactie of een offerte

Telefoon:

06 48 20 85 74

E-mail:

info@rivenbookings.nl

Stuur een bericht:

[contact-form-7 id=”2178″ title=”Contactformulier 1″]

Call me back
[contact-form-7 id="2108" title="Call me back"]